De makelaar voor de regio Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal
logo Funda logo NVM

Woning taxeren en taxatierapport aanvragen

Jouw woning laten taxeren in Wageningen e.o.? Als je een hypotheek voor een huis wil, dan moet je eerst een taxatierapport aanvragen. In principe zijn er twee taxaties mogelijk: een gevalideerde taxatie en een ongevalideerde taxatie. Wil je een hypotheek aanvragen, dan heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. Een ongevalideerde taxatie is alleen voldoende voor een waardevaststelling of bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking.

Gevalideerd NWWI taxatierapport

Als je kiest voor een gevalideerde taxatie dan heeft de taxateur van WERV Taxatiebureau het taxatierapport laten beoordelen door het NWWI. Dit Nederlands Woning Waarde Instituut beoordeelt of de taxateur en het bijbehorende taxatierapport voldoen aan de vastgestelde richtlijnen. Als je een hypotheekaanvraag doet, stuurt het NWWI het goedgekeurde rapport direct naar de geldverstrekker ter acceptatie.

Vrijblijvend gesprek woningtaxatie aanvragen 

Wil je een vrijblijvend gesprek voor woningtaxatie?

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Kosten taxatie huis door WERV Taxatiebureau

De kosten voor een taxatie van je woning door WERV Taxatiebureau bedragen voor een woonhuis € 495,- en voor een appartement € 575,-. Indien er een verbouwing mee getaxeerd dient te worden komt er een toeslag bij van € 75,-. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van een NWWI taxatierapport en een woning taxeren is voor ons dan ook dagelijkse kost. Maak gebruik van onze kennis en kunde en laat ons een NWWI taxatie verrichten.

Woning taxeren: zo werkt het!

Als je ervoor kiest om je woning door ons te laten taxeren, dan zal onze gecertificeerde taxateur op de afgesproken datum bij de woning zijn. Hij heeft daarbij de volgende gegevens omtrent de woning nodig: het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen. Vervolgens bepaalt de taxateur de marktwaarde van je woning, passend binnen de woningmarkt van je regio. Uiteraard is het bepalen van de marktwaarde maatwerk en geheel afhankelijk van onder andere de staat van onderhoud van je woning, de inhoud en oppervlakte, de indeling, de constructie en gebruikte materialen en de mate van isolatie en energiezuinigheid.

Wil je ook je woning laten taxeren door een deskundig taxateur van WERV Makelaars? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Of vraag direct een NWWI taxatie aan.